top of page

Kinderen

Lessen vinden plaats in Wormer
30 minuten per les is voor een kind voldoende

Piano leren spelen is geweldig! Les nemen draait om horen, zien, doen, uitleg krijgen, vergelijken, nadoen en direct respons krijgen op wat je speelt.
Als je iets niet begrijpt, kun je vragen om meer uitleg, als iets goed gaat, krijg je meteen bevestiging. Les nemen zorgt ervoor dat je vooruitgang boekt en dat maakt je nog enthousiaster om door te gaan.

 

Ik geef kinderen graag les en heb maar één voorwaarde: ze moeten het zelf graag willen!
Gemiddeld een kwartiertje per dag studeren hoort erbij en het is volkomen normaal als ze daar een beetje in worden aangespoord door de ouders en af en toe een dagje overslaan is helemaal niet erg.

 

Het is belangrijk dat er een instrument in huis is zodat ze kunnen oefenen, dat kan op een digitale of op een gewone piano. (een keyboard is hiervoor niet geschikt!)
Ik werk 2 dagen per week als piano consultant bij Piano's Maene (voorheen Clavis Piano's) in Amsterdam en kan dus alle adviezen geven over koop of huur/koop van een (digitale) piano als er nog geen instrument in huis is.

 

Een goede basis zoals noten leren lezen, ritmische kennis, toonvorming en pedaalgebruik is belangrijk en in het begin is er nog geen sprake van zware klassieke stukken. Mocht een leerling na een tijd willen improviseren of popmuziek willen naspelen dan denk ik graag mee wat handige vervolgstappen kunnen zijn.
 

Voor het vasthouden van de concentratie is een lesduur van een half uur voor een kind voldoende.

Een kind moet
zelf graag op les willen!
Een kwartiertje per dag studeren hoort erbij
bottom of page